Szoftverek és elektromos eszközök

Az orvostechnikai eszközök egyre gyakrabban jelennek meg a mindennapjainkban; amíg néhány évtizede még az otthoni vérnyomásmérő megléte sem volt mindenki számára természetes, addig mára a karóráink és okostelefonjaink képesek olyan egészségügyi adatok gyűjtésére, amelyekkel megelőzhető, vagy felismerhető egy szívinfarktus. Az e-medicina egyre szélesebb körben kerül elfogadásra és felhasználásra, és erre tanácsadó cégként nekünk is reagálnunk kell. Az ilyen eszközöket gyártó cégek számos kihívással fognak találkozni, akár egy elektromos diagnosztikus eszköz tervezéséről, fejlesztéséről, vagy validálásáról, akár az ahhoz tartozó szoftverről legyen szó.


Hiába váltak ezek a termékek sokszor ’hétköznapi’ eszközökké, a feléjük támasztott követelmények sokszor nagyon összetettek, szerte ágazók, műszaki dokumentációjuk összeállítása a megszokottnál is jóval több szakértő bevonását igényelheti.


Cégünk, és partnereink jelenleg is dolgoznak olyan diagnosztikus eszközök, és a hozzájuk tartozó szoftverek dokumentációin; a villamosbiztonsági szabványvizsgálatoktól kezdve, a firmware-, és szoftververifikáción, és a biokompatibilitás igazolásán át, a klinikai vizsgálatok tervezéséig, és a klinikai megfelelőség igazolásával bezárólag, amelyeken keresztül közvetlen módon érzékeljük a terület jelentette kihívásokat.